BÆRUM BASKET

BÆRUM BASKET

Jordan Rost sammen med to av sine nye lagkamerater både i Bærum og Sandvika, Ole Svendsen Strand (til venstre) og Christoffer Heggelund.

tekst og bilder av Arild Sandven

Jordan Rost priser seg lykkelig over at familien hans og NTG-sportssjefen Henning Bergh valgte samme feriested utenfor Australias østkyst, samtidig. Nå er 18-åringen fra Sunshine Coast i Queensland klar for spill for Bærum Basket i BLNO og Sandvikas U19-lag.

- Dette er bare fantastisk, og jeg er veldig takknemlig for at jeg får sjansen til å spille på høyeste nivå i Norge. Det er en spennende mulighet for meg, sier Jordan, som landet på Gardermoen lørdag sammen med pappa Mick, etter den lange turen fra “Down under”.

Det er aller første gang han er “overseas” og ute av Australia.

Søndag kveld satt Jordan på Bærum-benken i lagets kamp mot Ammerud (58-67), og mandag og tirsdag hadde han sine to første treninger med laget og coachene Mathias Eckhoff og Per Tøien.

- Den andre treningen var mye bedre enn den første, jeg følte meg mer komfortabel og håper å lære fort. Jeg er blitt veldig godt mottatt, alle er hyggelige og det er god stemning i laget, fastslår han.

 

Mathias Eckhoff gir instrukser til Jordan på australierens andre Bærum-trening. Det er mye å sette seg inn i for 18-åringen.

Jordan skal bo hos Benjamin Alknes Cox og mamma Kristin, og skal i tillegg til BLNO-spill for Bærum også trene og spille viktige kamper for Sandvikas U19-lag, aller først Scania Cup-kvalifiseringen i Trondheim siste helg i oktober.

- Jeg håper jeg kan bidra til å gjøre laget bedre, og kjenner jo tre av dem fra treningene her allerede, understreker Jordan og tenker på Christoffer Heggelund, Ole Svendsen Strand og Didrik Persson.

Jordan i forsvar på trening i Rykkinnhallen tirsdag. Didrik Persson med ballen, øvrige spillere er fra venstre Benjamin Alknes Cox, Peder Frantzvaag, Thomas Solem og Gaute Haugen.

Livet er fullt av tilfeldigheter, og hadde ikke Henning Bergh fått øye på en lang unggutt med basketballcap under ferien på Fraser Island og snakket med ham, ville Norge bare vært et fjernt land for 18-åringen.

NTGs sportssjef i basket tok med familien til ett skoleår i Brisbane, og de valgte seg noen feriedager på Fraser Island, lenger opp på den australske østkysten.

- Da så jeg denne familien både på bussen og sightseeing og når vi spiste, merket jeg meg sønnen som gikk med basket-cap og var veldig høy for alderen. Og merket når han spiste at han var venstrehendt. Så da vi var på vei hjem etter to overnattinger og tok samme båt tilbake til fastlandet, tok jeg kontakt, forteller Henning Bergh.

Og da bekreftet Jordan at han var basketballspiller, og så begynte ballen å rulle.

- Jeg trodde det bare var løst snakk, sier Jordan, som er fra Sunshine Coast, en times kjøring nord for Brisbane. Han spilte på seniorlaget i Northside Wizards i Queensland Basketball League, en av regionalligaene under toppnivået.

- Men jeg fikk lite spilletid der, som 17-åring, kanskje 3 minutter per kamp, forteller han.

Henning Bergh valgte i stedet å se Jordan i U23-kamper.

- Der var det bra nivå og veldig fysisk med spillere på 2,05 og 2,10, forklarer Henning, som var overbevist om at Jordan Rost kunne bli en spennende tilvekst både for Bærums BLNO-lag og ikke minst Sandvikas juniorer.

- Målet hans for denne sesongen må være å komme inn i en rotasjon på Bærum, og få bra med spilletid. Plukke 6 returer per kamp og score 6-8 poeng, det mener jeg han har potensial til. Og gi energi til laget, fastslår NTG-sjefen.

 - Jeg er jo ung, men dette er en fantastisk mulighet for meg til å få en utvikling som basketballspiller. Det er mitt fremste mål, å ha utviklet meg når denne sesongen er over, sier Jordan Rost.