BÆRUM BASKET

BÆRUM BASKET

Keith Omoerah og Bærum sikret sesongens andre BLNO-seier i siste halvminutt hjemme mot Fyllingen. Bildet er fra Bærums forrige seier, mot Centrum Tigers.
Artikkel og foto fra NBBF webside 
FOTO: ERIK BERGLUND
ARTIKKEL: ARILD SANDVEN
30.10.2017
 
Da Fyllingen slo Bærum 87-85 i Bergen for en måned siden, kom Brede Raa Ellingsens avgjørende scoring i aller siste sekund. Den gangen var Keith Omoerah skulderskadet, og kanadieren ventet fortsatt på sin BLNO-debut.
 
Nå er 25-åringen fra Winnipeg blitt varm i den lyseblå Bærum-trøya, og står med 20,3 poeng og 10 returer i snitt per kamp. Med 26 poeng, 10 returer og 4 assists markerte Omoerah seg igjen, og med en presis 3-poenger ga han Bærum ledelsen 102-101 over Fyllingen med 26 sekunder igjen å spille i Nadderudhallen.
 
Ognjen Nisavic drøyde med å avslutte Fyllingens siste angrep, men bommet – og returen fikk Benjamin Alknes Cox tak i og holdt de siste par sekundene. Til Bærum-jubel og en søt, hårfin revansj for tapet i Bergen.
- Den smakte godt, og det var en viktig seier for oss. Nå må vi skape litt momentum og fortsette med å slå Ammerud torsdag, sa Stian Mjøs. Seieren var bare den andre for Bærum på åtte seriekamper, den første kom mot Centrum Tigers (93-66) 10. oktober. Stian Mjøs førte som vanlig an for hjemmelaget, med 38 poeng etter sterke 7/12 på 3-poengere. Benjamin Alknes Cox gjorde også en solid kamp med 8 poeng, etter blant annet to sterke driver i en periode da laget slet.
Amerikanske Patrick Onwenu og serbiske Ognjen Nisavic dominerte for gjestene med henholdsvis 33 og 29 poeng pluss 8 og 9 returner. Fyllingen, som åpnet sterkt med tre strake seire, har nå tapt de tre siste – to av dem riktignok for Asker Aliens.