Keith Omoerah var mest effektive spiller på banen og en assist fra triple-double mot Frøya - med 21 poeng, 11 returer og 9 assists. Her er kanadieren i aksjon mot Centrum Tigers i en kamp tidligere i sesongen.

fra NBBF webside

FOTO: ERIK BERGLUND

ARILD SANDVEN
29.01.2018
 
-Alle lag får noen sånne ketchup-effekt-kamper, sa Bærum-trener Mathias Eckhoff.

Bærum – Frøya 103-60

Etter at Frøya har fått tilbake Peter Bullock og Jamell Harris og spilte helt jevnt med Kongsberg Miners lørdag, var det ventet et jevnt oppgjør i Nadderudhallen.

Men med 11-0-start og to 3-poengere fra Stian Mjøs, var tonen satt. Dette skulle bli en festkveld for hjemmepublikum.

- Frøya hang med en stund (21-17), men så starta vi tredjeperioden eksplosivt med 11-0 på to minutter og da mista de litt piffen. Viktigst for oss er at vi var stabile i forsvar, det har jeg etterlyst lenge, sa Eckhoff, som fylte 49 år og fikk storseier i gave fra spillerne.

For Frøya ble det en marerittkamp og for ligaens toppscorer Nikolas Skouen desidert sesongverste.

Guarden med 25,7 poeng i snitt per kamp hadde 0 av 6 på skudd (når hadde han sist bare 6 skuddforsøk, og når scoret han ikke ett poeng i spill?) og alle sine 8 poeng fra straffelinja (8/9), 5 av dem i sluttminuttene etter at oppasser Stian Mjøs hadde gått av banen.

Mjøs bidro også med 19 poeng (etter 5/9 på 3-poengere), 8 assists, 6 returer og 4 steals.

- Man tenker ofte på Stian bare som skytter, men han gjorde en kjempejobb på Skouen, som ikke får plass til å skyte, forklarte Eckhoff.

Men Bærum-treneren er klar på at Frøya kommer sterkere tilbake.

- De burde kanskje slått Kongsberg lørdag, og de har ikke hatt alle de nye spillerne tilgjengelig. Det kan vi i Bærum underskrive på, vi så heller ikke særlig bra ut i begynnelsen da vi knapt hadde hatt tid sammen. Nå henger alt mer sammen, og vi håper dette kan la seg repetere, at vi kan bygge videre på det.

- Samtidig må vi «se bak resultatet». Alle lag får noen sånne ketchupflaske-effekt-kamper. I dag traff vi 15 av 29 3-poengere (52 prosent), og vi har skyttere til å klare det. Men mot Centrum sist hadde vi 2 av 27, minner Eckhoff om.

Mens Bærums lagmaskineri virket solid, var det også fire skinnende stjerner:

Mjøs, allsidige Keith Omoerah med 21 poeng, 11 returer og 9 assists, Vince Garrett med 21 poeng (4/5 på 3-poengerne) og Aly Hudgins med 24 poeng – effektiv inside med 11/15.

- Jeg har sagt at vi er litt «ballettdansere», men Aly er ikke redd for å smelle borti folk. Han er litt uortodoks, men fysisk sterk og mobil og treffer bra der inne, med gode offensive bevegelser. Og når Alex Dakin kommer hjem fra Nederland onsdag og blir resten av sesongen, får vi en enda bedre rotasjon. Vi har kunnet dra Keith ut som en større guard, og blir røsligere i hele forsvarslinja, poengterte Eckhoff.

Frøya hadde lite å glede seg over, men Jamell Harris leverte: 16 poeng og 11 returer er godkjent på en dag hvor laget ikke funker.