Stian Mjøs sikter inn og får skutt mellom Gimles Eivind Lamo og Jordan Clarke. Mjøs ble toppscorer med 28 poeng og satte blant seks 3-poengere.

fra NBBF webside
 
ARILD SANDVEN (tekst og foto)
05.02.2018
 
Gimle måtte gi tapt for Bærum, som tok sin sjette strake seier. Kan de ta Asker også?

Bærum – Gimle 95-78

En hofteskadet Keith Omoerah fulgte kampen fra benken, men skal være spilleklar til møtet med seriemester Asker Aliens i Leikvollhallen onsdag.

Med et klart forsterket mannskap og med seks seire på seks kamper i 2018, virker Bærum som en seriøs utfordrer.

- Vi har jo ikke møtt dem siden seriestarten i september, og det er 23 kamper siden, minner Stian Mjøs om.

Den gangen vant Asker med utklassingssifrene 102-62 over et juniorpreget Bærum-lag, som senere har fått inn kvalitetsspillere som Keith Omoerah, Vince Garrett, Davy Baltus, Aly Hudgins og Alex Dakin.

- Skal vi matche Asker, må vi begrense deres antall offensive returer. De snitter på 44 returer og vi på 32, og den forskjellen må vi gjøre noe med. Aksel Bolin lever jo av offensive returer og put-backs. Yele er en trussel i seg selv, og så har de solide skyttere i Anders Stien, Stian Emil (Berg) og Torgrim (Sommerfeldt), presiserer Mjøs.

- Så er vi sikkert tjent med å løpe mot dem. De er ikke så dype og roterer med bare syv spillere.

Uansett: Bærum er inne i en vinnerstim, og selv om Gimle langt fra var like sjanseløse som Frøya forrige helg (103-60), hadde Mathias Eckhoffs lag etter hvert god kontroll.

Og som mot Frøya ble 3-poengsskytingen avgjørende.

Bærum presterte faktisk å ha nøyaktig samme prosent og treff som forrige helg: 15 av 29 – 52 prosent.

Igjen ble Stian Mjøs ustoppelig. Med 28 poeng senket han bergenserne, etter blant 6/12 på 3-poengere.

I løpet av et drøyt minutt i slutten av 2. periode var det helt vilt: Mjøs la tre 3-poengere på rad, den siste presset og på akrobatisk vis i periodens siste sekund, til 61-50 ved halvtid. Etter 22 Mjøs-poeng.

Senere kom Gimle aldri nærmere enn 9 (66-57), og Bærum seilte fra til en komfortabel seier, 95-78.

- Gøy, og lettere når så mange bidrar, sa Stian Mjøs. For det var flere enn toppscoreren som traff godt.

Alex Dakin imponerte med 4/5 på 3-poengerne og endte på 14 poeng. Gaute Haugen prikket inn 3 av 4 fra posisjoner utenfor buen og la totalt 11 poeng og Peder Frantzvaag (med kampens første) og Benjamin Alknes Cox traff begge 1/1 på 3-erne.

I tillegg til 28 poeng hadde Mjøs også 10 assists, 4 returer, 4 steals – og én blokk!

Aly Hudgins, som igjen kom i foultrøbbel, leverte 12 poeng (5/6 + 2/3 på straffer) på 19 minutter, Vince Garrett bidro med 16 poeng og 8 returer, mens Thomas Solem plukket ned 5 returer og gjorde en sterk forsvarskamp.

Bærums bredde vises best i statistikken for «bench points»: 28-6.

 

- Et steg opp

Gimle kom rett fra stortap på Kongsberg lørdag (68-98), og fikk sitt 12. tap i ligaen. Hvordan skal laget kappe inn forskjellen til topplagene før sluttspillet begynner om fire uker?

- Vi trenger iallfall større tilstedeværelse i kampene. Mot Kongsberg lørdag var det altfor dårlig, i dag et steg opp. Bærum hadde tross alt kjempe-treffprosent i dag, vi ikke, sa Gimle-trener Audun Eskeland.

Laget hans har igjen tre hjemmekamper, men det blir ikke lettere mot Asker Aliens lørdag. Deretter venter Nidaros Jets og Frøya i de to siste kampene.

Magne Fivelstad hadde en massiv kamp med 21 poeng og 14 returer, og kjempet som alltid om alle baller. Ved halvtid hadde den sterke Gimle-forwarden 12 poeng, men ingen i spill – det var 12 straffetreff (av 13)!

Lorenzo Cugini ble toppscorer med 23 poeng etter stødig skyting, Eivind Lamo endte på 15 poeng.