BÆRUM BASKET

BÆRUM BASKET

 

 

Keith Omoerah høyt oppe på en retur, Centrum-spillerne er Mats Selboe (til venstre) og Magnus Midtvedt.

 

Artikkel og foto fra NBBF webside

ARILD SANDVEN (tekst) og ERIK BERGLUND (foto)

10.10.2017
 
Med 25-4 etter 7 minutter la Bærum grunnlaget for sesongens første seier i BLNO.
Bærum Basket – Centrum Tigers 93-66
 
- Alt ble mye lettere med Keith på laget, fastslo Stian Mjøs etter at han sammen med den allsidige BLNO-debutanten Keith Omoerah hadde styrt Bærum Basket til sesongens første seier, i den femte kampen. 25-åringen fra Winnipeg, som viste sin klasse i førsesong-kampene i Sverige, var endelig spilleklar i serien etter skulderskaden som har plaget ham de siste ukene. Som alle visste på forhånd, avlastet han Stian Mjøs i mange av Bærum-kapteinens oppgaver på banen.
- Han setter opp tempoet, sørger for at alt ikke skal innom meg og gir meg plass å akselerere på, forklarte Mjøs, som storspilte fra start da de lyseblå var tilbake i sin gamle hjemmearena, Nadderudhallen.
Mjøs la inn fem 3-poengere i løpet av to og et halvt minutt (2:32) – de tre første på 49 sekunder!
- Det har jeg vel ikke gjort før, nei, kommenterte ligaens suverene toppscorer, som denne gang stoppet på 35 poeng selv om han denne gangen ikke spilte mer enn drøyt tre fjerdedeler av kampen og fikk hvile de siste sju minuttene. 28-åringen har nå et scoringssnitt på 33,4 poeng etter de fem første kampene. Mot Centrum Tigers traff han 9 av 13 på 3-poengere, hadde 12/17 totalt, 2/2 på straffer, pluss 6 assists og 6 steals!
 
Keith Omoerah som debuterte endte på 19 poeng, 7 returer, 4 assists og 4 steals.
- Og i kveld var han bare lagspiller, understreket Bærum-trener Mathias Eckhoff, som var godt fornøyd med kanadierens inntreden.
- Keith gir oss mye. Han har fart, blikk for spillet, rydder opp under kurvene og kan “slå” forsvareren sin en-mot-en.
 
- Jeg er veldig glad for endelig å være i spill, og for lagets første seier, sa Omoerah. Vi har et ungt og talentfullt lag, der spillerne trenger selvtillit, og det bygger de seg her. Vi har planer om å vinne flere kamper, forsikret den 194 cm høye guarden.
 
Kort prosess
 
Foran et entusiastisk hjemmepublikum gikk Bærum, Keith Omoerah og Stian Mjøs ut “i hundre” og gjorde slutt på all spenning allerede i åpningsminuttene.
Omoerah scoret sine første BLNO-poeng etter ti sekunder, Mjøs la sine fem første 3-poengere før det var spilt fem minutter, og da Christoffer Heggelund (17) prikket inn en ny 3-poenger etter 7 minutter, sto det 25-4 på tavla. Og etter halvspilt kamp 50-23.
 
Bærum fikk 45 av sine 93 poeng på 3-poengere, etter 15 av 39 – som gir 38 prosent treff. Centrum traff bare 3 av 13.
Ved siden av Mjøs med ni treff utenfor 3-poengslinja, hadde Omoerah og Heggelund to hver og Gaute Haugen og Peder Frantzvaag hver sin 3-er.
    
Centrum Tigers vant reboundstatistikken 45-36, men dessverre også turnover-statistikken mer overlegent: 28-10. Det ga igjen Bærum så mye som 39-6 i poeng etter turnovers.
Magnus Midtvedt kjempet på vanlig vis for laget, og ble toppscorer med 24 poeng, og Marcus Larsson (18) kunne notere en ny double-double med 11 poeng og 10 returer til tross for foultrøbbel og bare 21 minutter på banen.
198 cm høye Torvald Kambestad (20) gjorde også mye ut av sine 10 minutter på banen, med 9 poeng og 7 returer.
 
Begge lagene skal i aksjon igjen lørdag: Bærum mot Nidaros Jets i Trondheim, Centrum mot Gimle hjemme i Vulkanhallen.