BÆRUM BASKET

BÆRUM BASKET

Thomas Vangen var aktiv og viktig da Ammerud hentet inn nesten hele Bærums ledelse i fjerde periode. Her scorer han to poeng, med Thomas Solem, Stian Mjøs og Peder Frantzvaag som tilskuere.

fra NBBF webside

ARILD SANDVEN (tekst og foto)

03.11.2017
Bærum så ut til å cruise inn til klar seier, men Ammerud lagde spenning i fjerdeperioden.
 
Ammerud – Bærum Basket 69-76
- Et steg i riktig retning for oss, med mye bra forsvar, iallfall i første del av kampen. Vi skal egentlig ikke la Ammerud komme tilbake, men vi viser styrke når vi ikke mister hodet og i stedet klarer å “close ut” kampen, sa Stian Mjøs, som igjen styrte mye for Bærum – med 29 poeng, 7 assists og 5 steals.
- Det var viktig for oss å få en seier siden det ikke er blitt så mange, og nå må vi bare bygge videre på det som er bra. Vi har en tøff kamp allerede søndag mot Frøya i Nadderudhallen, minnet Bærum-kapteinen om.
 
Med hverdagskamp måtte Ammerud spille uten London-pendler Roy Nwachukwu, og det er ikke ubetydelig:
Etter tapet for Bærum er laget nå 4-2 i seier-tap i kampene MED Nwachukwu, og 1-4 i de kampene den sterke forwarden ikke har spilt.
- Vi savner Roy, uten tvil, og vi savner Orji (Okoroafor), fastslo coach Mustafa Mahnin. Okoroafor er ute med ankelskade.
- Vi bommer for mye i dag, og det blir slitsomt å jage Bærums ledelse gjennom hele matchen. Men vi kommer ut i tredje periode med energi og klarer nesten å ta dem. Samtidig er det helt klart at Bærum er blitt et bedre lag med kanadieren (Keith Omoerah) og (Alex) Dakin, presiserte Mahnin. Vi kan godt legge til franskmannen Davy Cedric Baltus (10 poeng), som ble viktig for Bærum i fjerdeperioden da Ammerud var kommet faretruende nær i poengprotokollen.
 
Da Ammerud slo Bærum 67-58 i Rykkinnhallen under åpningshelgen i september, var det et Bærum-lag uten Omoerah, Baltus og Dakin – og et Ammerud MED Roy Nwachukwu.
 
13-0 i 4. periode
Bærum hadde tilsynelatende full kontroll i Apalløkkahallen, med 24-15 etter første periode, 41-27 etter den andre og 17 poengs ledelse på 44-27 etter en 3-poenger av Mjøs tidlig i tredjeperioden. Det sto 61-47 før de 10 siste minuttene. Men Ammerud startet sisteperioden forrykende, med en 13-0-run på to og et halvt minutt, inkludert en alley-oop fra Plaisir Nzitani Mukoko på pasning fra Thomas Vangen – og en 3-poenger fra Emil Unkovic Hoel. Og da Karlis Helmanis satte inn 60-61 og det fortsatt var sju minutter igjen, var Bærum i trøbbel.
 
Christoffer Heggelunds to poeng og en 3-poenger fra Stian Mjøs ga gjestene et lite pusterom (65-60), men Ammerud svarte med en ny 3-er fra Emil Unkovic Hoel (63-65). Det var da Davy Baltus slo til med to av kampens viktigste scoringer, som ga Bærum 69-63. Ammerud var ikke mer enn 4 poeng bak (69-73) med 30 sekunder igjen, men misbrukte sine siste muligheter og pådro seg også usportslig feil, slik at straffetreff fra Keith Omoerah (1/2) og Stian Mjøs (2/2) sikret de hvitkledde seieren, 76-69.
 
Treffsikker Haugen
Ved siden av Mjøs, hadde Gaute Haugen en sterk angrepskamp med 15 poeng på 15 minutters spilletid, etter 3/5 på 2-poengere og 3/4 på 3-erne. Haugens 8 poeng på rad (layup og to 3-poengere) førte også Bærum fra 10-10 til 18-10 i førsteperioden, en ledelse laget aldri ga fra seg.
 
Keith Omoerah bidrar med mye og dro ned 14 returer (13 i forsvar), men hadde en heller svak skudd-dag med 4/13 i field goals og 5/10 på straffer.
 
Bærum vant returstatistikken 45-43 til tross for Morakinyo Williams’ 24 returer. 2,12 m lange Williams endte på 16 poeng, men skjøt bort altfor mye i første halvdel av kampen der han hadde 2/9. Med 5/7 i andre del var den britiske giganten en viktig grunn til at Ammerud nesten hentet inn hele Bærums forsprang.
 
Karlis Helmanis var solid gjennom hele kampen, og noterte seg for 20 poeng, 7 returer og 4 assists, mens spillende trener Thomas Vangen kom sterkt i del to, utfordret med tøffe driver og endte på 9 poeng i tillegg til 9 assists. Plaisir Nzitani Mukoko (15 poeng) og Emil Unkovic Hoel (8 poeng) markerte seg også for hjemmelaget.