(Asker Aliens–Bærum Basket 94-86).  Det så bra ut etter 20 minutter for Bærum mot Asker.  Kanskje litt for bra.  Stian Mjøs var feberhet, og resten av laget fulgte godt opp mens fokus på Askers toppscorer Torgrim Sommerfeldt begrenset poengproduksjonen fra den kanten. Men det var en medisin med bivirkninger.  Austin Steed fikk tre fouls på rekordtid, og sørget dermed for å sette seg selv og laget i en vanskelig situasjon.  Da ble det (altfor) god plass til Loo Djo Yele som herjet ganske fritt under kurven.

Men det var i tredje periode kampen ble avgjort.  Asker hadde bstemt seg for å ta bort Stian Mjøs etter alle kunstens regler.  De underligste situasjoner ble no-calls og personlig kan nok denne referenten styre seg for floppeshow og snodige fakter selv om unnfallende dommere kan gjøre det til en fornuftig strategi.  Asker vant kampen etter sidebytte, og ingen skal ta fra dem at de er inne i en svært god periode.  Det hjalp lite at Bærum kom til hektene i 4.periode – skaden var skjedd og kampen tapt.

Asker spiller med energi og etter hvert også selvtillit, og ingen har vel vært i tvil om at laget ville komme sterkt tilbake etter sesongåpningen der både Loo Djo Yele og Torgrim Sommerfeldt satt ute.

Bærum har et opplagt problem med size, og ganske særlig når lagets ene egentlige big man utsetter seg for foultrøbbel altfor ofte.  Lukas Roesch leverte en av sine aller beste kamper i Norge, og ser ut til å ha funnet ut av både spillestil og dommere.

Siste kamp for Bærum før jul spilles i Rykkinnhallen 11. desember.  Juleferien kan komme godt med i forberedelsene til en vårsesong som nesten bare inneholder toppkamper. 

Avslutningsvis:  Svært hyggelig med så mange mennesker på tribunene i Vollenhallen, og det er lov å håpe at fremmøtet ikke utelukkende skyldes gratis inngang.