Final Four 2014 er historie. NM-vinnerne er kåret, taperne har slikket sårene og spillerne har feiret ferdig.  Bærum Basket klarte aldri å kvalifisere seg til spill i Rykkinnhallen, men styrte likevel det meste. 

Som teknisk arrangør for finalehelgen  satte spillere og foreldre sitt preg på et arrangement som forløp prikkfritt, og som ga mersmak med det lille forbehold at vi gjerne blir med blant de fire lagene ved neste korsvei..!

Noen måtte tre inn i uvante roller, og flest tilbakemeldinger fikk kanskje Pål Berg i forkle og med mopp – de fleste mente han kledde dette bedre enn mye annet – mens BLNOs beste pasningslegger Stian Mjøs for anledningen var garantisten for at all statistikk ble riktig ført. Bærum Baskets juniorer viste nok en gang at de ikke bare er dyktige spillere men også svært rutinerte og pålitelige funksjonærer.

De største utfordringene denne helgen fikk arrangøren da det viste seg at båndbredden nettet i Rykkinnhallen slett ikke var dimensjonert for statistikkføring parallellt med streaming av kampene.  Problemene blir gjennomgått kritisk i disse dager, og kommunen vurderer også alternative løsninger for resultattavlen som er blitt en smule akterutseilt teknisk sett.

Så får man mene hva man vil om sluttspillet bør være Final Four eller om det bør spilles kvartfinaler, semifinaler og finaler i henholdsvis best av 3 og best av 5 kamper.  Uansett er det sikkert at både forrige års Final Four i Tromsø og årets utgave i Rykkinnhallen har vært flotte og samlende arrangementer for basketfamilien. Og når Final Four igjen spilles i Rykkinnhallen i 2015 håper og tror vi at kamper i kretsseriene stilles i bero.  Tilskuerne trenger vi på tribunen; ikke i andre haller samme tid.