Scania Cup er det uoffisielle nordiske mesterskapet for klubblag i aldersbestemte klasser.  Turneringen arrangeres hvert år i Södertälje, og er en invitasjonsturnering der bare de beste lagene i Norden får være med.  Derfor er det også ekstra hyggelig når tre lag fra Bærum Basket og samarbeidsklubbene skal være med i år.

Gode resultater henger høyt i Scania Cup.  Turneringen som har vært arrangert siden 1981 har bare sett én norsk klassevinner.  Det var Sandvika som ble mestre i klassen 17 år i 2007.  Samme år ble Stian Mjøs kåret til Scania King – turneringens beste spiller!  Bare en annen nordmann har oppnådd det samme; nemlig Øystein Back fra Halden som ble Scania King i 1987.

Gutter 98 er Sandvikas representanter i årets utgave av Scania Cup. I fjor ble Sandvika G98 nummer 11 av 14 lag, nå er Kjetil Andresens gutter kommet i en tøff gruppe med Fryshuset (Stockholm) som var tapende finalist, SISU (København) som ble nr 4 og som alltid er gode i de yngre gutteklassene - og Malbas (Malmö Basket) som også tradisjonelt har gode guttelag.

16 lag deltar i G98-klassen i Scania Cup 2014: Sverige har 8, Danmark 4, Norge 2 (Sandvika og Bygdøy), Finland og Island ett hver.

Lommedalen G01 er med for første gang. De har havnet i pulje med JKS (Finland), Bølebyn SK (SVerige) og HNMKY (Finland).  De 14 lagene i 01-klassen fordeler seg slik: Sverige 4, Finland 6, Danmark 3, Norge 1.

Dessverre brakk en av de sentrale Lommedalen-spillerne armen tidligere i påska, og går dermed glipp av både Scania og regionssluttspillet helga etter påske. Men laget stiller uansett med en sterk 9-mannstropp i turneringa.

Samme skjebne har rammet Bærum Baskets G19-lag:  Haakon Hellebust brakk hånden i påsken og kan ikke spille, verken i Scania Cup eller i NM helgen etter påske. Bærum spiller i gruppe med Södertälje (Sverige) og Værløse (Danmark) i innledende gruppespill.  Bærum deltar i en klasse som opfatter tre årganger: 97-95 med 5 lag fra Sverige, 3 lag fra Finland, 3 lag fra Danmark og 2 lag fra Norge (Centrum i tillegg til Bærum).

Turneringen spilles fra Langfredag, og du kan følge de norske lagene her.