Ingen skal beskylde Bærum Basket for å satse på gamle «has-beens».  Den regjerende norgesmesteren stiller til sesongstart med et pur ungt lag, men som likevel er fullt av internasjonal rutine.

I løpet av sommeren har disse spilleren vært involvert i landslagsvirksomhet på U23, U18 og U16-landslagene: Stian Mjøs, Bjørnar Andreassen, Johannes Dolven, Fredrik Haug, Anders Nymo, Harald Frey, Magnus Elgmork og Franck Millestad. Og mange vil jo dessuten mene at om du er god nok, så er du også gammel nok.

Det blir en spennende utfordring for Bærum Basket å forsvare NM-gullet i BLNO.  Da Bærum tok sitt første NM-gull i 2011 forsvant så godt som hele startingen etter sesongen.  Det handlet om nye studiesteder, annet fokus og karriereslutt.  Også etter NM-gullet i april i år har flere spillere skiftet beite.  Disse er ikke lenger en del av Bærum Basket:  Mathias Eckhoff, Ryan Ferranti, Matz Stockmann, Anders Fjærestad, Torgrim Sommerfeldt, Phillip Holm, Ramme Haag og Lionel Green.

Stian Mjøs og Bjørnar Andreassen har i år fått med seg Nils-Paul Skåra i et svært fokusert comeback.  Lars Harto blir med videre på lånt tid, og Sigurd Staver er plutselig blitt senior. 

Som de fleste andre norske klubber jobber Bærum i disse dager for å komplettere stallen. Det er den tiden av året da BLNO minner mest om «Forrest Gump»-ligaen:  «You never know what you're gonna get…»  Men sikkert er det uansett at vi blir uansett et sted der juniorene får sjanser.

For om Bærum vant NM-finalen mot Tromsø på en overbevisende måte, har det gått dårligere for distriktets juniorer de to siste sesongene.  Sandvika var spådd å nå langt i årets NM, men måtte ta til takke med en forsmedelig 7.plass.  Bærums 96 gutter var to år for unge i årets NM, men klarte likevel å spille seg til en 5.plass.

Før kommende sesong har derfor ambisjonene vært helt klare:  Juniorlaget SKAL prioriteres, juniorene SKAL få rammevilkår som gjør det mulig å være best mulig. Og om du titter her vil du se at det er en fin gjeng som i år skal spille 95/96-serien for Bærum.  Det er flest kjenninger fra i fjor, men blant spennende nykommere er Mirnes Harbas og Anders Nymo.  Harald Frey skal fullføre juniorsatsingen med Kjelsås, men søker utfordringer på  BLNO-treningene til Bærum.

Helt nytt i år er det at A-lag og juniorlag trener samtidig, i samme hall.  Det betyr ikke at de skal trene som en felles treningsgruppe, men parallelle trerninger skal gjøre det mulig med sømløse overganger mellom A-lag og juniorlag.

I Bærum Open 22.-24. september kan du se Bærums juniorer, mens du må vente til BLNO-åpningen 4.-6. oktober med å se seniorene.

Vel møtt!