178 kamper.  356 dommeroppdrag. 87 lag. 9 vinnere.  KIA Bærum Open 2013 er ferdigspilt, og Askers U19-jenter og Sandvikas U17-gutter fikk æren av å avrunde turneringen søndag kveld. 

Akkurat de to finalene ble ikke veldig tette og spennende, mens andre finaler ikke ble avgjort før i sluttsekundene: Ullerns Emma Hergot senket en av to straffer to sekunder før slutt i J16-finalen, og sendte dermed kampen inn i ekstraomgang som ga Ullern-seier over Asker.  I G13-finalene møttes erkerivalene Lommedalen og Sandvika; Lommedalen vant med knappest mulig margin.

KIA Bærum Open har vokst seg stadig større de siste årene, og det var til tider «stinn brakke» finaledagen og høy stemning både på tribunene og på banen.  Ullern ble nok en gang beste klubb:  Klubben var representert i fire finaler, og vant to.  Sandvika var ikke mye dårligere med deltagelse i to finaler, og seier i begge.

Som arrangør er vi veldig fornøyd med å ha fått deltagelse fra hele landet, og Tromsø deltok for første gang i år; et svært hyggelig bekjentskap som resulterte i at klubben tok med seg «Fair Play»-prisen hjem.

Frøya var sterkt til stede, men var uheldige nok til å bli slått ut av sluttspillene allerede lørdag.  Men det var likevel en svært positiv og hyggelig gjeng som var med oss i Rykkinnhallen hele søndag før de dro hjem.  Vi gleder oss stort over alle lagene som ikke er fra det nære østlandsområrdet: Loddefjord, Gimle, Nattland, Frøya, Sandnes, Sverresborg, Fredrikstad, Tønsberg, Hønefoss.  Basketball blir stadig større og bedre, overlat i landet.  Basketball «eide» Thon Hotell Oslofjord der de fleste lagene var innkvartet. Kanskje ligger den største verdien i turneringer som dette i å møte andre lag, andre spillere og nye venner.

Som arrangør er det nyttig for oss å få tilbakemeldinger på turnertingen; både ris og ros er velkommen!  I år var det viktig for oss å få til godt fungerende A- og B-sluttspill.  Med noen kvartfinaler spilt allerede lørdag var det dessverre noen lag som ble slått ut tidlig og som derfor ikke fikk spilt søndag. Det er en nyttig erfaring vi tar med oss til neste år.

For oss er det også viktig å formidle stor takk til alle involverte. Til 800 yre og forventningsfulle spillere som ga oss de spennende kampene, til coacher som ledet lagene på strålende vis, til dommerne som sto på til de (nesten) stupte – og ikke minst til dungadsgjengen som har lagt ned et betydelig antall timer: Sjåførene som kjørte skytteltrafikk mellom hotell og spillesteder, til kafetariagjengen som både laget og solgte maten, til et betydelig antall mennesker som satt i sekretariatene.

Takk til alle, for at dere bidro til at KIA Bærum Open 2013 ble en suksess!

Vi har oppfordret alle tilstedeværende til å sende oss bilder som vi ønsker å publisere på nettsiden vår.  Det var mange ivrige med kamera gjennom helgen; det var en av oppgavene vi ikke rakk selv:  Send oss gjerne dine beste bilder til Bildene som illustrerer denne artikkelen er blant de første som er sendt inn til oss.

Samtlige resultater fra turneringen finner du her.