Det er selvfølgelig altfor tidlig å mene noe skråsikkert om BLNO og de åtte lagene.  Men Tromsøs besøk på Østlandet denne helgen er i hvert fall viktig for våre nord-norske venner:  Om de vinner både mot Ammerud og Bærum er de virkelig på gang, og skaffer seg et strålende utgangspunkt for sesongen videre.  Eventuelt tap i to kamper kan derimot gi grunn til litt bekymring.

Bærum skal for sikkerhets skyld spille kamp på to helt uvante arenaer denne helgen.  Hjemmekampen mot Tromsø lørdag ettermiddag spilles i Bærum Idrettspark, og blir den aller først elitekampen på den arenaen uansett idrett.  BIP er et fantastisk idrettsanlegg, og særlig friidrettsbanen har fått mye skryt. Så gjenstår å se om aktørene liker den nye tumleplassen.  Allidrettshallen i BIP har i hvert fall baneoppmerking som virkelig er en utfordring for utøverne: Streker for alle mulige idretter går på kryss og tvers, og både for dommere og spillere er det viktig å holde tunga rett i munnen og blikket løftet.

Også Munkvollhallen i Trondheim blir et nytt bekjentskap for lagene i BLNO.  Bærum setter seg på flyet til Trondheim søndag formiddag, og får æren av å spille den første elitekampen i byen på lang, lang tid. Håpet er selvfølgelig at BLNO-satsingen ikke blir noe kortvarig prosjekt, og at entusiastene i Sverresborg Hoops evner å tenke og satse flere sesonger fremover.

Alt annet enn en bortseeier i Trondheim vil være en overraskelse, mens Bærum-Tromsø lørdag er en helt åpen affære.

Bærums lag denne helgen ser slik ut:

Magnus Elgmork

Joe Leguia

Harald Eika Frey

Lars Myhre Harto

Anders Nymo

Sigurd Staver

Austin Steed

Stian Mjøs

Lukas Roesch

Johannes Dolven

Nils-Paul Skåra

Det blir det aller første møtet med BLNO-spill for Anders Nymo som kom fra Skjetten til Bærum foran denne sesongen.  Sammen med Harald Eika Frey og Magnus Elgmork utgjør han en svært talentfull guardtrio som allerede har flere landksamper på CV'en.