Bærum har lagt seg til en publikumsvennlig uvane; de sørger for thriller-avslutning i nesten alle kamper.  Men også: Bærum presterer førsteperioder som det virkelig lukter svidd av, mens de tillater seg å slappe av i annenperiode.

Dermed er Bærums kamper spennende og uforutsigbare, men foreløpig med suskess i alle jevnspilte kamper. 

Seieren over Ammerud satt langt inne, og kanskje særlig da Bærum-innkastet 10 sekunder før slutt ble servert rett i hendene på Ammerud med fri vei til kurven.  Der og da – med topoengs Bærum-ledelse var det ingenting som skulle tilsi annet enn ekstraomganger.  Men Austin Steed viste seg igien fra sin aller beste side.  Forrige helg slo han til med en laaang buzzerbeater i Bergen; mot Ammerud leverte han en klasseblokk som nekte Ammerud utligningen.  Ammerud klarte heller ikke å få av gårde et kvalitetsskudd på de få sekundene som sto igjen, og Bærum-seieren var et faktum.

Bra for Bærum, og bra for BLNO.  Nå har nemlig alle lag tapt, og ingen kan si noe skråsikkert om hvilket lag som egentlig er BLNOs beste akkurat nå.

I denne kampen fulgte Bærum det vante mønsteret: De leverte alt fra glitrende spill, til perioder der ingenting stemte.  Men de klarte på en mesterlig måte å klamre seg fast i Ammerud som var i ferd med å stikke av, og krabbet sakte men sikkert tilbake.  Stian Mjøs var virkelig tilbake i godt, gammelt slag selv om han sikkert selv hadde sett enkelte situasjoner spilt om igjen; Stian liker ikke dumme turnovers...

Ron Timus er stadig vekk BLNOs giftigste og kjappeste avslutter, og med uflaks og manglende konsentrasjon kan det bli katastrofalt for mostanderne.  Bærum hadde sine svake perioder, men hadde også minutter der forsvaret satt veldig godt.

Nils-Paul Skåra og Lukas Roesch var tidlig plaget av foultrøbbel og måtte hviles i lange perioder.  Morsomst denne gangen var Harald Eika Frey og Anders Nymo som steppet opp i Joe Leguias fravær; som om de aldri har gjort noe annet enn å cashe inn minutter mot serielederen i BLNO.  Strålende og kontrollert innsats fra begge, og de bekreftet at Bærum har et guardproblem: for mange, for flinke! Det er også tilfelle for 3ere og 4ere.  Når Bjørnar Andreassen, Lars Harto og Johanens Dolven matches riktig kan Bærum klare å opprettholde intensitet gjennom 4x10 minutter.

Neste motstander er Sverresborg, igjen på bortebane.