(Sverresborg Hoops–Bærum Basket 79-106) BLNO-debutant Sverresborg har foreløpig vært et sympatisk bekjentskap i eliteserien, men er stadig vekk et nokså lett bytte for de øvrige lagene.  Men de nærmer seg i prestasjonsnivå og opplever stadig flere og lengre perioder der mye fungerer.

Bærum Basket var i Trondheim for andre gang denne sesongen søndag, men heller ikke denne gangen klarte trønderne å by på nok motstand.  Men, Sverresborg vant sisteperioden, og de klarte også å score 31 poeng på regjerende norgesmester.  Det er til å leve med i en sesong som hittil har vært tung.  Et pluss i margen var det kanskje også at hjemmelaget ledet 4-0 før Bærum fikk sin første scoring.

Rammen rundt kampen var kanskje den aller verste; i hvertt fall om man skulle hatt ønske om å fyulle tribunene:  Med Rosenborg i Cupfinale på Ullevål, samt tett snødrev nesten hele dagen, var det ikke annet å vente enn at det var nokså tynt med tilskuere:  Faktisk var Bærum-supporterne nesten i overtall…

Bærum var i realiteten aldri truet i denne kampen, og 11 spillere delte broderlig både på spilletiden og poengene.  Stian Mjøs var i det umulige hjørnet, og selv med «bare» 28 spilleminutter ble det 33 poeng for andre gang på rad.  Det er en trend vi liker.

På sitt beste viste Bærum seg som et balldelende og velspillende lag, så godt som alltid med fem scoringstrusler på banen.  I sløvere øyeblikk tar leken overhånd og marginene blir for små.

Om en snau uke er det duket for lokaloppgjør i Vollenhallen. Det blir et viktig og interessant oppgjør der ingen bør ta sjansen på å bli hjemme:  Finn veien til Vollen kl. 18.00 søndag.