Bærum Basket og Sandvika stilte mannsterke i Lundaspelen helgen etter nyttår:  Med hele 4 lag representert «eide» vi Hotel Ibis, og bet mer enn godt fra oss i turneringen.

Bærum Basket reiste med 15 spillere på et juniorlag som deltok i to klasser; U18 og U20.  Sandvika reiste med 97-laget til juniorklassen og Sandvikas 01-gutter deltok i U13-klassen.    Og fasiten er det virkelig ikke noe å si på:

Bærum kvalifiserte seg for A-sluttspillet i U18-klassen og hadde finalevinner Svendborg i kne i kvartfinalen.  En svært uheldig dommeravgjørelse i U20-klassen var med på å sende U20-laget til B-sluttspillet, men der var det heller ingen tvil:  Motstanderene ble satt til veggs en etter en, og seier i B-finalen over Malbas Blå smakte godt.

Sandvika ristet av seg tap i den første kampen i turneringen og viste strålende takter og fin stigning inn i semifinalen i A-sluttspillet.  Mot Basketball Academy Zwolle startet Sandvika forrykende, men fikk det tungt i de siste minuttene der fysikk ble mer avgjørende enn teknikk. Uansett en svært imponerende turnering av et Sandvika-lag som deltok en årsklasse opp.

01-gutta fra Sandvika er en svært talentfull gjeng som nok fikk et par tøffe møter med solid motstand fra blant annet Tyskland.  Men semifinale i B-sluttspillet er uansett strålende og alle som har vært med en stund vet at det er viktig å møte internasjonal, god motstand tidlig.

Vi registrerer at det fortsatt handler mye om fysikk når Norge spiller i utlandet.  Vi er helt på høyde både teknisk og taktisk, men faller ofte for tung motstand, bokstavelig talt.  For Bærum ble det også en utfordring å betjene to serier med omtrent det samme laget.  Kollisjon førte til at vi nærmest mått gi bort seierne i en av U20-kampene, mens semifinalen i U20 måtte holdes igjen mens spillerne hastet fra den ene hallen til den andre.

Bærum fikk 12 (!) kamper på fire dager og gikk 4-3 i U20-serien og 3-2 i U18-serien.  Vi registrerer også at våre lokale lag var de norske lagene som kom lengst i Lundaspelen 2014.

Alle resultater finner du her