(Tromsø Storm-Bærum Basket 74-67).  Det ble nesten – igjen!  Bærum første møte med Tromsø i Bærum Idrettspark før jul var en nokså halvveis forestilling av norgesmesteren.  Turen til Tromsø i helgen skulle sørge for å bringe balanse i regnskapet, og muligheten til å snike seg foran på innbyrdes oppgjør senere i vår. Men den gang ei.

Tromsø stakk av i 2-periode og så seg i realiteten aldri tilbake.  Bærums forsøk på å hente inn forspranget ble avvist gang på gang, og Galin Mikhaylov viste igjen at han er en mann som fortjener oppmerskomhet fra distanse.

Det er også verdt på merke seg at dette var Mark DiGiacomos første kamp som coach for Bærum etter at han byttet lag og ansvar med Pål Berg forrige uke; sistnevnete har nå overtatt asnvaret for Bærum Baskets juniorlag.

Dermed har Mark heller ikke hatt tid til å sette sitt bumerke på det taktiske. Og når Asker er motstander onsdag har han fortsatt bare en uke bak seg som ansvarlig.

Men Bærum har ikke tid til å dvele for lenge ved misbrukte sjanser i nord.  Nå har det virkelig utviklet seg til et bikkjeslagsmål midt på BLNO-tabellen.

Gimle har fått en liten luke til de øvrige lagene, og Sverresborg og Centrum lever sine egne liv i den andre enden. 

Dermed er det Ammerud, Asker, Bærum, Tromsø og Frøya som skal gjøre opp om tre ledige plasser i Final Four. Bærums kamp onsdag mot Asker kan bli nøkkelen for begge lag:  Taperen mister den innbyrdes fordelen, og KAN oppleve det forsmedelige å bli skjøvet ut av sluttspillet på innbyrdes oppgjør.

Foreløpig er det ingen krise for noen av lagene som står på venteliste for Final Four, men hvert eneste tap resten av sesongen vil være smertefullt. Frøya har neppe råd til å avgi særlig mange poeng i innspurten, mens samtlige lag med unntak av Ammerud kan «lene seg» på kamper mot Sverresborg og Centrum.