(Bærum Basket-Asker Aliens 75-67). Det er på tide at Blue Zone våkner til liv igjen! Denne BLNO-innspurten vil du ikke gå glipp av. Sesongens siste grunnseriemøte mot Asker var av det viktige slaget, der vinneren ville skaffe seg innbyrdesfordelen ved poenglikhet.

Asker vant den første kampen i årets BLNO etter en inspirert kamp der Bærum kom bakpå.  Men Bærum utlignet for to uker siden, og kampen i går ble dermed avgjørende.  Og om Asker fremsto som fulle av selvtillit og kreativitet før jul har de levert to nokså gjennomsnittlige forestillinger mot Bærum i 2014. Og kampen etterlot i realiteten flere spørsmål enn svar. 

Asker ledet etter tre minutter før Bærum leverte angrepsspill av klasse. Hjemmelaget opplevde poengtørke i starten av 2.periode, men Asker klarte ikke å ta igjen det tapte og kom aldri nærmere enn 4 poeng.

Austin Steed var igjen høyt og lavt og ble kampens store spiller med 25 poeng og 17 returer. Stian Mjøs hadde en relativt tynn dag fra alle distanser, men både Lukas Roesch og Lars Harto tok offensivt ansvar.

Asker hadde på sin side en svært dårlig dag fra 3-poengsland med bare 4 treff på 21 forsøk og selv ikke Loo Djo Yele klarte å plukke til seg alle returene som datt ned; faktisk ble det bare 1 offensiv retur på Askers store mann. Returer har vært Bærums achilleshæl i altfor mange kamper, men endelig vant vi den statistikken også.

Årets BLNO er blitt en serie der alle slår alle, med unntak av Sverresborg og Centrum som bare slår hverandre. For Bærum er det mest nærliggende å blinke ut Frøya og Ammerud som lagene det er lettest å legge baks seg.  Med en kamp igjen mot begge lag spilles det igjen om innbyrdes fordel når lagene møtes.  Bærum har mistet muilgheten til å gå foran Tromsø ved poenglikhet, men kan klare brasene mot alle de øvrige lagene.

Bærum møter Ammerud på Apalløkka 15. februar mens neste hjemmekamp i Rykkinnhallen først spilles 8.mars, mot Gimle.