(Ammerud Basket-Bærum Basket 70-62). Kanskje er tittelen litt kryptisk og uforståelig, men i så fall har den noe felles med tabellsitausjonen i BLNO.  Foran kampen mot Ammerud lørdag var det klart at Bærum kunne ta et langt og viktig steg i retning av fast grunn for Final Four, mens Ammerud på sin side var på jakt etter en god opplevelse etter mange svake kamper.

Og det ble altså Ammerud som fant tilbake til vinnersporet, mens Bærum falt ned til et godt stykke under pari. Det ser alltid bra ut på papiret når man klarer å begrense motstanderen til 70 poeng, men 62 poeng den andre veien ble for tynt, og er dessverre en vesentlig del av hsitorien.

Den første perioden var verst. En 3-poenger like før periodeslutt pyntet litt på scoren for Bærum som inntil da hadde notert seg for usle 8 poeng på over ni minutters spill. Sånt blir det sjelden suksess av, snarere motbakker som blir leie å forsere (spør bare de norske langrennløperne i OL).

For Ammerud må det ha vært interessant at de var best og mest effektive så lenge Ron Timus holdt igjen noen av skuddforsøkene som han vanligvis strør om seg på rausest muilg vis.  I stedet ble Marco Sanders en langt tydeligere aktør i Ammeruds angrep, og selv om de grønne ikke på noen måte var velspillende og «lekre», var de effektive nok i denne kampen.

Bærum hadde få spillere som leverte opp mot normal standard.  Kanskje med unntak av Lukas Roesch som særlig før pause var sterk, energisk og hardt arbeidende: 11 returer var toppnotering i kampen, men Bærum tapte likevel returstatistikken 39-48.  Stian Mjøs delte ut 7 assists, men «kompenserte» også med 7 turnovers, uvanlig mange fra den kanten.

Og når vi skriver «like langt, eller enda litt kortere» handler det altså om tabellsituasjonen få runder før slutt. Asker tapte for sikkerhets skyld mot Frøya i Bergen, og pr. i dag er det faktisk teoretisk mulig for samtlige lag å havne utenfor det gode selskap ved sesongslutt.

Ammerud har forsterket laget med ny amerikaner; ingen catchy type med rå skills men i hvert fall en spiller som bidrar til dybde. Bærum måtte finne seg i å stille uten Joe Leguia og Bjørnar Andreassen. Dermed ble det minutter til juniorene Johannes Dolven og Harald Eika Frey: Bra innhopp, gode minutter som sikkert kan bli enda flere i de siste kampene.

Bærum reiser til Bergen for å spille den utsatte bortekampen mot Gimle kommende helg før kampen mot Centrum kan bli en anledning til å finne seg selv uken etter.