(Junior: Centrum Tigers–Bærum Basket 62-74)  I slutten av oktober i fjor møttes Centrum og Bærum for første gang i juniorserien denne sesongen; to lag som var tippet helt i toppen av tabellen.  To lag som er antatt å gjøre det skarpt i junior-NM i april, og de samme to lagene som er de eneste norske som er invitert til Scania Cup i år.

Og i oktober, i Rykkinnhallen, var det Centrum som trakk det lengste strået: Seier 70-59 skulle også være det Bærum måtte måle seg mot denne helgen.  Centrum på hjemmebane i Vulkanhallen er alltid en hard nøtt å knekke.  Og selv om Centrums BLNO-lag har fått mye juling denne sesongen har det også hatt en oppside:  Juniorspillerne til Centrum har fått erfaring og spilletid mot tøff motstand – mye spilletid og mye selvtillit.

Også flere av Bærum-spillerne er fast inventar i BLNO, men de får sjelden så mange minutter i hver kamp. Det var altså duket for revansjoppgjør der Bærum MÅTTE slå Centrum med 12 poeng eller mer for å kunne knipe seriemesterskapet.

Bærum kom godt i gang; En tidlig 6-0 ledelse ble stadig litt større, og Centrum så aldri ut til å få helt tak på Bærums forsvar – Bærum som for en gangs skyld tok sjansen på å gå en hel kamp i mann-mann.  Det kan fort straffe seg mot fotrappe Centrum-spillere, og det er viktig både å forflytte seg kjapt sidelengs OG å stå på beina når motstanderen slenger opp finter.

Bærum holdt hodet kaldt gjennom de tre første periodene.  Centrum er alltid på hugget.  En bevegelig gjeng spillere som behersker helbanepress bedre enn de fleste.  Dermed er det viktig å holde hodet kaldt, og ikke la seg lede ut i fristelse.  Ingen dumme pasninger.  Ingen forhastede initiativ.  Ikke rote seg inn i doubleteam-situasjoner.

Bærum klarte det stort sett, men ikke alltid.  En engasjert foreldregjeng på tribunen synes nok det ble i overkant spennende da Bærum på generøst vis ga bort ballen til motstanderen både en, to og tre ganger.  Så midtveis i siste periode kom sprekken.  Men bare tilsynelatende.  Et par-tre feilskjær og dårlige valg ga Centrum muligheten til å spise opp hele forspranget, og plutselig var det bare to poeng som skilte lagene. Det var nok mange som så elendigheten komme der og da.  Men Bærum VILLE ikke gi seg.  De ville mer, og ga aldri opp.

Det så ut som en umulig kamp mot klokken som ubønnhørlig tikket mot 0, og en 11-poengsmargin som plutselig hadde forsvunnet.  Men så fikk man uventet nødhjelp.  Centrum hadde ikke regnet godt nok på poengdifferansen. De kunne med letthet ha «safet» inn til et slags komfortabelt tap som likevel ville gitt dem seriemesterskapet.  Men et par uforståelige avslutninger avslørte at de ikke var klar over hva de spilte for.

Bærum takket for hjelpen, og hadde 11 poengs-ledelse og kampens siste angrep:  Johannes gikk sterkt opp, ble foulet knallhardt, og fikk to straffer akkurat idet klokka gikk for full tid:  Minst ett treff ville gi Bærum seriemesterskapet. 

Men Bærum og straffer er et kapittel for seg:  Enhver med noenlunde selvinnsikt ser at det er nesten like stor uttelling som i lotto når Bærum skyter straffer.  Det hjalp neppe at Johannes ble skadet i den siste situasjonen og hadde problemer med å stå rett og trygt på straffelinjen.

Første straffen: BOM.  Andre straffe: TREFF og 12 poengs seier til Bærum!  Skjønt, 100% sikkert er det slett ikke.  Både Kongsberg og Høybråten skal slås før mesterskapet er et faktum.  Det er viktig IKKE å være cocky!

I tillegg var det litt Lakers-sus over denne kampen:  Jack Nicholson sitter alltid ringside når LA Lakers spiller hjemmekamp.  Vi hadde suksess-skuespiller Simon på eksklusivt besøk fra Nadderudrevyen.

Stil!