(Tromsø Storm-Bærum Basket 74-85). – Jeg har stilt krav til spillerne. Jeg tror alle så seg litt i speilet i går kveld og i morges, sa Mark DiGiacomo etter seier over Tromsø.

– Jeg har bedt dem alle sammen om å gå hjem og se seg selv i speilet og tenke over hva de som individ kan gjøre bedre, se Kenneth Webb etter tapet.

Vi vet ikke helt hva spillerne så, annet enn kanskje Fanden på veggen.  For Tromsø var kampen superviktig.  For Bærum var den megaviktig.  Tromsø kunne sikret sluttspillplassen på hjemmebane, mot erkerivalen fra sør.  Bærum kunne på sin side ta et langt steg opp på tryggere grunn før sluttspillplassene skal deles ut.  Og nok en gang ble Bærum gledesdreper i nord.

Tromsø forøskte å stikke av direkte.  Etter halvspilt førsteperiode ledet de 16-6, og ruskete avslutninger fra Bærums side fant aldri veien gjennom kurven.  Men Bærum kjempet seg tilbake i kampen og rett etter første pause var Tromsø opp med bare ett poeng. Derfra og ut var det jevnt, men stort sett med Tromsø i føringen. Og så sent som i det 34. minuttt hadde Tromsø god kontroll på begivenhetene; 7 poeng opp og bare sjarmøtetappen igjen.

Men i denne kampen tilhørte Lukas Roesch.  Treff på 2/3 treere, 9/11 innenfor linjen.  26 poeng og  6 returer.  Godt assistert av Stian Mjøs (24 poeng) sto duoen for 50 av 85 poeng. I den andre enden av statistikken kombinerte Joe Leguia og Daniel Berg for 0/8 straffer, og med seieren sikret er det mulig å være "large" og tenke seg at det er positivt: Bærum har mer å gå på.

Det kan komme godt med i et sluttspillfelt som blir stadig mer uoversiktelig.  Det som kunne se ut som en sikker plass for Tromsø i Final Four er plutselig ikke skråsikkert lenger. Bærums litt halsløse lek med marginer ble med ett litt tryggere, og den regjerende mesteren har fått litt avstand til Asker og Frøya.  Litt pussig er det jo at samtlige fire lag har igjen Gimle, mnen Frøya og Tromsø har uansett det tøffeste programmet:De har begge tre topplag igjen, mens Asker og Bærum "bare" har to.

Bærum møter Gimle allerede kommende lørdag kl. 17.00 i Rykkinnhallen.