(Bærum Basket–Gimle Basket 76-86). BLNO 2013/14 er blitt en ligning med altfor mange ukjente.  I det øyeblikket man trodde sluttspillagene endelig var i ferd med å bli klare, snublet Bærum i forsøket på å ta poeng fra Gimle mens Asker våknet fra dvalen. Dermed er det plutselig helt åpent hvilke lag som slår følge med Gimle og Ammerud til Final Four.

For en publikummer er dette en serie slik man ønsker seg den.  For de involverte lagene er det alt annet enn morsomt.  Det er snarere neglebitende nervøst og uforutsigbart.

Bærum kunne med flaks og dyktighet sikret seg arbeidsro og en 95% sikker sluttspillplass lørdag.  Seier over Gimle ville gjort susen, men i den kampen var det ikke nok å glede seg over.  Gimles 40 returer mot Bærums 15 sier sitt; det skal kort og godt ikke være mulig å vinne kamper med så dårlig stats.  Det var det heller ikke, men pussig nok klarte Bærum likevel å holde liv i kampen helt inn i sluttminuttene. At Stian Mjøs ble hjemmelaget stoppscorer er ingen overraskelse.  Derimot hører det med til sjeldenhetene at en 16-åring ruler i en BLNO-kamp, og i begge ender av banen.  Harald Eika Frey er kanskje den mest basketintelligente tenåringen i norsk basket, og kanskje var dette det definitive gjennombruddet..?

Men en svale gjør som kjent ingen sommer; ei heller to. 

Med Bærum-tap lørdag var det duket for Askers siste desperate forsøk på å klamre seg til sluttspillhåpet dagen etter. For å holde følge med Bærum måtte de vinne, og klarte mesterstykket å komme tilbake fra et svært dårlig utgangspunkt i siste periode. I en thriller av en kamp måte Gimle klare seg uten sine to store spillere de siste fire minuttene.  Og det var nok for Asker som klarte å holde Loo Djo Yele i kampen noen minutter ekstra.

I denne thrilleravslutningen er det frøya som sitter med de dårligste kortene.  Med tap for Bærum søndag er Frøya i realirteten ute, mens Bærum er inne.  Tromsø er heller ikke trygger, og det er ikke utenkelig at de taper tre av de fire siste kampene.  I så fall kan sluttspillpklassen ryke.  For Bærum holder det med å slå Frøya til helgen og unngå skandale mot Sverresborg i siste kamp.  Akkurat DET skulle tatt seg ut..!

For deg som liker spenning og underholdning står toppkampene i kø kommende helg.