(Bærum Basket-Frøya Basket 74-84).  Da er det endelig og dessverre slutt på neglebitingen.  Med tapet for Frøya i den siste kampen mellom de to gikk det skeis for Bærum, og plutselig er det eneste håpet om plass i Final Four en plass som arrangør.

For nå er det bare teori igjen, og knapt nok det. Bærum kan selvfølgelig trøste seg med at Sverresborg har vist stigende formkurve, og at trønderne stadig kommer nærmere den virkelig store sensasjonen; en seier mot et av de etablerte lagene.  For at Bærum skal kunne bli ett av sluttspilllagene må Sverresborg slå enten Asker eller Tromsø, og det er nok få som våger å sette penger på det resultatet.

Bærum hade tilsynelatende gjort mye riktig før kampen i går, og spillerne så virkelig motiverte ut.  Etter en litt ruskete start sørget Harald Eika Frey for å få liv både i medspillere og tilskuere, og da han nesten egenhendig hadde sørget for at Bærum gikk fra til 9-poengsledelse så det meste lyst ut i 2. periode.  Men ledelsen forsvant som snøen i februar og ved pause var lagene like langt.

Etter sidebytte var Frøya det mest inspirerte laget og dro sakte men sikkert fra Bærum.  På det meste var ledelsen 15 poeng, og selv om Bærum fikk en slags kontakt (66-72) med fem minutter igjemn klarte de aldri å komme a jour.

Og enda en gang ser returstatistikken stygg ut for Bærum.  Riktignok ikke fullt så ille som mot Gimle for litt siden, men når motstanderen vinner den delen av spillet 42-27 blir det alltid vanskelig å vinne kamper.

For Bærum handler det akkurat nå mest om å huske Sverresborg i aftenbønnen i uken som kommer. Asker gjorde jobben mot Tromsø på lørdag, mens Askers aller viktigste seier denne sesongen var mot Gimle for en uke siden. Tromsø ble sendt hjem fra Oslo med to tap denne helgen og var virkelig i «deep shit».

Teoretisk kan Bærum, Frøya og Tromsø havne med samme antall tap, men i den triangelserien er det Tromsø som har fordelen.  Dermed er det altså Sverresborg som er håpet å klamre seg til.

Uansett: Final Four i Rykkinnhallen 5.-6. april blir en fest for alle, og Bærum lover å sørge for en verdig ramme og et godt arrangement.