Er du lei av teorier om hvem som kommer til Final Four?  Da kan du like gjerne hoppe av med en gang og bruke tiden på noe annet.  Her får du nemlig noen mulige scenarier før fire lag møters i Rykkinnhallen i april:

Gimle kan vinne grunnserien, eller dårligst bli nr. 2.  Med Ammerud, Frøya og Tromsø igjen er det i hvert fall teoretisk mulig å tape alle tre og i så fall ende med 6 tap.

Hvis Ammerud vinner sine tre resterende kamper kan de vinne grunnserien. Og i så fall har de slått Gimle to av tre ganger og går foran på innbyrdes dersom Gimle taper både for Ammerud og enda et lag.

Asker har bare en kamp igjen, og ingen tror vel egentlig på seiere til trønderne i Vollenhallen.  Men kanskje nettopp derfor kan det skje, og i så fall er Asker i deep shit vis a vis Bærum dersom Bærum slår Sverresborg i sin siste kamp.

Tromsø har igjen Sverresborg og Gimle, og synes på svært trygg grunn.  De tåler tap for Gimle, men selvfølgelig ikke for Sverresborg også.  Det er mulig, og til og med sannsynlig, at Tromsø, Frøya og Bærum ender med 9 tap hver.  I så fall trekker Tromsø det lengste strået med flere seire i den innbyrdes serien.

Helt umulig er det faktisk heller ikke at fire lag ender med 9 tap hver – Asker, Bærum, Frøya og Tromsø.  Stadig vekk er Sverresborg jokeren som må slå Asker men i et sånt scenario vil Asker likevel gå videre og bli nummer tre, Bærum kniper fjerdeplassen mens Tromsø og Frøya ryker ut.

Som man skjønner; her er mulighetene mange og det eneste som er helt sikkert er at Gimle og Ammerud blir å finne i Final Four, og at de samme to lagene er de eneste som kan vinne grunnserien.  For Sverresborg må det være både kult og spennende å vite at det vil være rekordmange som følger live statsen fra nettopp deres kamper.