Bærum historiske vinnere av Scania Cup

Bærums juniorlag så dagens lys etter en ide av Pål Berg i 2012. Etter NM-finalen i U16 slo man sammen de to finalelagene Sandvika og EB-85 til ett superlag. Målet var å utvikle Norges beste juniorlag for å hevde seg også internasjonalt. Laget har senere deltatt i både Lundaspelen og Scania Cup med stigende suksess,… Les mer..

Bubbe og Jonas

Det var i 2006, og 3B BASKET var et nytt lag med nye ideer. Et av de mest spennende prosjektene var når BLNO-laget innledet et samarbeid med Ila landsfengsel. Spillerne ble invitert inn til trening og spill mot de innsatte – og som man skjønner; BLNO-spillerne var ganske suverene. Verre gikk det da de innsatte ønsket… Les mer..

– Tilgjort, krampaktig og unorsk

I 2009 kunne du lese hva TV2s Davy Wathne synes om basketball generelt og BLNO spesielt: «– Som å se maling tørke, sier amerikanere flest om en tv-sendt langrennskonkurranse i tradisjonell forstand. Med ett minutts startintervaller og en helt annen enn vinneren først over mål. Men jobber en med sport, lærer en fort å… Les mer..

Hurra for TV-avtale (men det var i 2002...)

Vi skriver 2013, og hvis du vil se norsk basket på TV blir du skuffet. Ingen kanaler sender elitekamper og det er ofte smått med omtale i avisene også. Da var situasjonen en helt annen for 11 år siden. På denne tiden i 2012 kunne basketballentusiastene juble over en ny avtale med TV2. Her har vi klippet litt fra… Les mer..

Den godmodige krangelen

Det er snart 4 år siden det virkelig var temperatur i forholdet mellom nord og sør. Siden den gangen har vinden løyet litt, og vi er alle vel forlikte og gode kolleger og venner. Men i 2009 forsøkte Harstads Ken Rune Berg og Bærums Pål Berg å slå hverandre i hodet med ord, så godt de kunne. Under vignetten BERGvsBERG… Les mer..

6 år med 3B

Hva får man dersom man blander en litt mer enn vanlig engasjert trener med en litt mer enn vanlig engasjert forelder? Svar: Et godt samarbeid og et godt vennskap. Les Hall Skåras oppsummering av seks år med 3B, publisert første gang på 3Bs hjemmesider. Ja, jeg er nok en litt mer enn vanlig engasjert forelder. Nå var… Les mer..

31 NM-gull

Det har i realiteten vært noe i nærheten av fire dynastier i norsk basketball: Bærum Basketballklubbs to eliteserielag på 70-tallet, Høybråtens damer med 15 (!) NM-gull fra 1981-1995 og Gimledamene som hentet hjem 10 NM-gull på rad fra 1999. Men om vi ser Bærum-basketen under ett – klubbene som samarbeider om Bærum… Les mer..

Da 3B ble historie

Etableringen av Bærum Basket i 2009 betød også at «prosjekt 3B» gikk inn i historiebøkene. 3B var forløpere til Bærum Basket; tuftet på de samme verdiene og tankene, men uten å få alle lagene med seg i prosjektet. Her er den første "bloggen" som ble postet på 3Bs hjemmesider i 2006: www.3b.cc var den desidert mest… Les mer..

Den minste var den største

Hvor viktig er coachen for et lags prestasjoner? Tja, se det strides de lærde om og spillere vil nok ha ulike meninger om dette avhengig av hvordan resultatene er. Men karen på bildet var en av de aller største i sin tid, selv om han fysisk sett var en av de aller minste. Bærum BBK vant den første kongepokalen i… Les mer..

Bærum BBK: NM-grossisten

Bærums Verk IF, EB-85, Lommedalen og Sandvika skal fortsatt spille mot hverandre i yngre klasser, men vi står sammen om elite-satsingen. Les mer om NM-grossisten Bærum Basketballklubb – ført i pennen av en av gutta fra den gangen, Tore Vik: Bærum Basketballklubb ble stiftet våren 1963 på Valler gymnas, etter initiativ… Les mer..

Sandvika: Det var tider

Tiden går fort. Fryktelig fort. Det føles som det var i fjor eller kanskje året før, men det er faktisk mer enn 42 år siden gymlærer Jan Petter Hansen (”Piter” blant venner) og ni basket-frelste elever møttes i den gamle biosalen på Valler skole og stiftet Sandvika BBK. (På bildet, tre sentrale figurer fra 70-tallet:… Les mer..