​Dagens mann! Stian Mjøs (til venstre) og Keith Omoerah hyller 20-årige Gaute Haugen etter seieren over Frøya.

fra NBBF webside

ARILD SANDVEN (tekst og foto)

18.11.2017
Det var Niko Skouen mot Stian Mjøs, men Gaute Haugen ble Bærums største helt.

Frøya – Bærum 90-94

Skouen scoret 31 poeng for Frøya, Mjøs 28 for Bærum – og de to toppspillerne hadde mange dueller underveis i oppgjøret i Frøya Arena. Keith Omoerah var også stor med sine 20 poeng, 11 returer og 6 assists.

Men Gaute Haugen stjal showet, og dominerte og scoret som han har pleid å gjøre på Sandvika 97-lag de siste årene.

Den 190 cm høye guarden ble ustoppelig for Frøya:

På litt under 21 minutter scoret han 29 poeng etter 7/7 på 2-poengere og 5/6 på 3-poengerne!

- Jeg brukte etter hvert 110 prosent (!) av kreftene mine på å prøve å stoppe Stian Mjøs, og syns jeg klarte det ganske bra. Men han 5'eren (Haugen), som vel er norsk siden han har et norsk navn, han var vi ikke forberedt på i det hele tatt, innrømmet Nikolas Skouen.

Med 2:30 igjen å spille var Frøya midt i en sterk sluttspurt, etter at Bærum hadde snudd minus 14 tidlig i kampen til 10-poengsledelse (79-69) med åtte og et halvt minutt igjen.

Niko Skouen reduserte til 85-89, men hva skjedde? Ballen gikk opp i Bærums angrep, ut i hjørnet – og der prikket Gaute Haugen inn sin femte 3-poenger for kvelden!

Og selv om Skouen med tre presise straffekast fikk scoren ned til to poeng igjen, 90-92, var det ikke nok. Frøya pådro seg lagfeil for å få Bærum til straffelinja, men de feilet Stian Mjøs – og han la iskaldt de to straffene til 94-90-seier for gjestene.

 - Utrolig morsomt at vi vant og at spillerne holdt hodet kaldt i sluttminuttene, sa Per Tøien, som er head coach i fire kamper mens Mathias Eckhoff er på VM-kvalifisering med Angola.

- Gaute gjorde en fantastisk kamp angrepsmessig, men jeg må også berømme Peder (Frantzvaag) som er så utrolig nyttig for oss til å tette igjen under kurven, når han er påskrudd som i dag, sa Tøien.

- Jeg gjør vel bare det jeg skal gjøre, sa Gaute Haugen beskjedent, mens han ble gratulert av alle rundt ham.

- For meg er det viktig å treffe det første skuddet, la han til.

Selvtilliten hans økte for hvert skudd, og dermed fikk Frøya mer enn duoen Mjøs og Omoerah å forholde seg til.