Her vil du alltid finne referater og tanker om våre siste kamper, både i BLNO og juniorserien.  Mens juniorlaget sesongdebuterer neste helg, spilte BLNO-laget sine tre første kamper denne helgen. Og om vi er heldige vil du relativt ofte kunne finne de siste og beste bildene til Espen Hildrup til artiklene.

 

Bærum Basket-Frøya Basket 89-85

De to lagene fikk æren av å spille den aller første kampen i årets serie, og severte en underholdene forestilling som ble spennende helt til siste slutt.  Men det så lenge ut som om det skulle bli en grei affære for hjemmelaget til tross for at Frøyas Peter Bullock var i det umulige hjørnet. På det meste var Bærum i føringen med komfortable 18 poeng før Frøya smått om senn begynte opphentingen. Faktisk hadde Frøya flere sjanser til minst å skaffe seg ekstraomgang, men Bærum slapp med skrekken og Stian Mjøs sørget for en uinntagelig firepoengs-ledelse med to iskalde straffer i sluttsekundene.

Dette var svenske Joe Leguias første kamp.  Han ble klarert for spill tidligere samme dag, og tok ettermiddagsflyet fra Stockholm og rett til kampstart.  En strålende debut i Bærum-trøya!

 Bærum Basket-Ammerud Basket 80-95

Det var nesten så vi angret på at det var nettopp 3B/Bærum Basket som hentet Ron Timus til Norge, selv om det er flere år siden nå.  I kampen lørdag var han nemlig i det helt umulige hjørnet, og traff på så godt som alt han sendte i vei mot kurven.  I hvert fall virket det sånn. Bærum hadde mer enn nok med å holde følge, og tapte i realiteten kampen i en svært tynn 2.periode.

Bærum skaffet seg selv muligheten til å komme a jour i sluttminuttene, men vi klarte aldri komme nær nok.  Dermed ble det «feberskuddene» for å klare det umulige som sørget for at Ammerud-seieren ble større enn kampbildet tilsa.

Centrum Tigers-Bærum Basket 62-85

Ikke mye respekt å spore da ungguttene fra Centrum møtte regjeredne norgesmester Bærum:  De gikk frekt i føringen, og Bærum måtte virkelig gire om for å få kampen inn i et annet spor.  Med større defensivt fokus og trøkk ble avstanden fort så stor at det aldri var noen tvil om hvor seieren ville havne.  Vi noterer BLNO-debut for Jørgen Henriksen og Lars Børke; sistnevnte med Norges-historiens raskeste notering på stats'en; foul etter 2 spilte sekunder..!