(Frøya Basket-Bærum Basket 76-78):  Med litt over et skund igjen å spille sto det 76-76, og de fleste hadde forebredt se på ekstraomgang i Frøyahallen. Men Austin Steed ville det annerledes:  Han fikk innkastet nederst i høyre hjørne og sendte av gårde noe midt mellom et desperasjonsskudd og et vådeskudd, nesten fra 3-poengsland.  Men bare nesten.  Det holdt til seier for Bærum selv om det holdt hardt.

For Austin var det hans første «game-winner» noen sinne, og for Bærum var det den andre jevnspilte kampen i årets BLNO som endte med seier. Så strides de lærde om tiden. Sekreatariatet startet aldri kampuret med 3.4 sekunder igien av kampen.  Det var da Frank Nyborg ble foulet og fikk et bonusskudd.  Det bommet han på med vilje, Frøya fikk returen og gikk rett i en avslutnning.  Ballen danset på toppen av platen før en Frøya-spiller fikk hånden på ballen for en tip-in. Scoringen ble godkjent, og Bærum fikk possession med 1,4 sekunder igjen på klokka. 

Videodømming er ikke tillatt brukt i BLNO, og selv om to kameraer foreviget sluttsekundene ble det i stedet en diskusjon mellom dommere og sekretariat som avgjorde den gjenværende tiden.  Bærum mente tiden var ute før Frøya-scoringen som ga utligning, men videobildene viser nok at det ikke tok lenger enn 2,8 sekunder. I så fall skulle Bærum hatt ballen med 0,6 sekunder igjen på klokka, og når alt kommer til alt ser det ut til at begge scoringer var innenfor ordinær tid.

Nok en gang ble det en kamp der Bærum holdt lekestue i deler av kampen før laget henfalt til gamle synder, som i dette tilfellet betyr å invitere motstanderne inn i kampen. En 17-4 ledelse etter fem minutter ble sakte men sikkert spist opp av hjemmelaget før Bærum igen rykket fra etter pause.  Bærum-ledelsen på 9 og 10 poeng ble aldri større, og i stedet kom Frøya igjen tilbake og fikk kontakt 7 minutter før slutt. Derfra og inn ble det en neglebiter for publikum og for spillerne. En Stian Mjøs-steal i siste spilleminutt med påfølgende scoring ga 4 poeng opp til Bærum med 20 sekunder igjen å spille.  Tilsynelatende trygt, men det kunne altså lett gått galt.

For Lukas Roesch ble det et kjærkomment gjensyn med veien til nettmaskene etter en periode der det har gått litt trått. Stian Mjøs er neppe fornøyd med henholdsvis 6/15 og 2/6 fra distanse, mens Joe Leguia ser ut til å finne seg stadig bedre til rette i lyseblått.

For Frøya var det en strek i regningen at Edmunds Gabrans brakk fingerne på den siste treningen før kamp, og han ble i stedet noe så sjeldent som en coach i dress og gips; i "gamle dager" var det som man husker påbudt med dress og slips.

Forventningene var store foran oppgjøret Gimle-Bærum søndag.  Med ny parkett og ny coach skulle tabelltoppen bekreftes for Gimle som denne sesongen ser usedvanlig solide ut.  To karer på rundt 210 cm og med en hærskare dyktige guarder kommer de helt sikkert til å være med i toppen sesongen ut.  Men det ble med forsøket denne gangen: En kraftfull dunk 10 minutter før kampstart ble i meste laget for en kurv som ble takket av for lang og tro tjeneste.  Da man omsider klarte å få den ned fra plata var det bare for å konstatere at ingen av de tre reservekurvene passet i innfestingen.

Bærum takket høflig nei til dommerens forslag om å flytte kampen til Frøyahallen.  Vår vurdering var at det ville bli en kamp med dårlig oppvarming og ikke minst svært dårlig tid til flyavgang. Dermed blir det en ny tur til Begen ved en senere anledning.