BÆRUM BASKET

BÆRUM BASKET

tekst av Mathias Eckhoff bilde av Jämtland Basketball

Bærum har hatt en litt barbert forsesong med litt usikkerhet rundt spillerstall samtidig som vi kom litt sent i gang. Vi er også litt små ettersom Aly Hudkins, Alex Dakin og et par andre karer ennå ikke har vært en del av treningene vår og heller ikke vil komme på en stund. Vi var derfor var litt usikre på hvordan vi ville håndtere Jamtland i den første av våre tre kamper mot svenske ligalag. Riktignok spilte vi mot Ammerud på torsdagen i en veldig løs treningskamp og lærte litt av det, men et storvokst svensk lag med medaljeambisjoner er en litt annen greie. Vi tenkte vel fort vekk at det ville bli et ganske stort tap i 30-40 poengsleia men i stedenfor ble resultatet 83-80 til hjemmelaget.

Vi sa at vi måte jobbe med vårt, stole på struktur og være litt smarte hvordan vi bearbeidet svenskene. Eller «svenskene» er vel en sannhet med modifikasjoner der de hadde 5 importspillere. Men vi gikk respektløst til verks, spilte sammen og etter hvert som ben og skrotter begynte å fungere etter den lange bilturen kunne vi noe overraskende gå til pause med en fire poengs ledelse. Vi forventet at de ville få en overhaling i pausen og at trykket ville bli ganske massivt. Og det var nok intensjonen og da er det jo en fordel å ha Stian og Keith som ikke blir like stresset av press og etter at Jamtland gikk opp i ledelsen ganske raskt, svarte vi og det ble vekslet på å lede resten av kampen. På det meste var vi opp med 7 men også ned med 5 men stort sett var det et par poengs som skilte med oss i ledningen! Og da ble det litt tilfeldigheter som avgjorde på slutten med returer som endte opp i feil hender og at vi bommet på to straffer med 8 sekunder igjen på stillingen 82-80 til hjemmelaget.

Mye bra, mye å lære, vi fikk prøvd og feilet men lyktes også med en del, mao typisk forsesongsspill. Hvordan det går i de neste kampen vil nok bli mere vrient da Jamtland var ganske så forbannet over egen prestasjon og bedyret at de skulle slakte oss i dag. Meget mulig det vil skje altså! Vi fokuserer mest på oss selv og er klar over at vi får en maksimalt utfordrene måned med kampene i Sverige nå, åpning mot Asker og Ammerud åpningshelgen før vi skal til Bergen helgen etter det. Mer enn noe annet handler det om å bygge sten for sten, lære hvordan vi kan konkurrere og gjøre det lettere for oss selv. Stole på prosessen og ikke stresse. Artig det! Og veldig greit å komme i gang må sies.